Certina introduserar DS-2 Turning Bezel kolleksjonen

DS-2 var eit viktig ur for Certina. 1968 markerte den starta på ein ny æra i merkevarens historie, og var andre generasjon ur med Certina sitt doble sikkerhetssystem, altså det DS står for (double security). Klokka var ein suksess og kom i mange former, men den mest gjenkjennelege er fortsatt den tonneau-formede originalklokka. DS-2 blei i fjor gjenoppliva på ein visuelt sterk måte, men med moderne konstruksjon og mekanikk. DS-2 Turning er ein dykkeinspirert kolleksjon med ein roterande ramme, tilgjengeleg i stål eller i ei spesialutgave i titan.  

DEN NYE STÅL CERTINA DS-2 TURNING BEZEL

DS-2 Turning Bezel er utvikla til å ha eit meir sporty utsjåande. Og det har blitt gjort ved å oppdatere dekselet og dimensjonane, samt legge til ein veldig åpenbar roterande ramme. 

Først standardmodellane. Laget av polert stål med børstede aksenter, beheld dekselet den klassiske DS-2-formen, med tonneau/tønnedesign og avrunda overflater rundt. Det er ein unektelig stil på slutten av 1960-tallet, som har blitt respektert her, til tross for det mer sporty utsjåande. Urkassa har vokst litt i størrelse, og målar no 41 mm.  Dei fleste elementa er identiske, med ei skrudd krone og eit baklokk med gjennomsiktig glas, og ein komfortabel 200 meter vasstett grense.

Den store skilnaden er ein einsretta roterande bezel på toppen av urkassa, ein aluminiumsinnsats i svart eller blått med fullgradert 60-minutters skala med lysande perle. Når det gjelder utsjåande, lignar den meir på retro-inspirerte dykkeklokker frå Certina, for eksempel Super PH500M. For det første er safirglaset no flatt (ikkje lenger bua), og overraskende nok er desse nye dykkerklokkene tynnare med 11,70 mm mot 12,65 mm mot den klassiske DS-2 – som mest har å gjere med forma på safirglaset.

 

Inne i kassen finn vi til inga overrasking, den moderne Powermatic 80 med 3Hz-frekvens, 80-timers gangreserve og ein antimagnetisk Nivachron-hårfjær. Bevegelsen er synleg gjennom baklokket som forventa i denne prisklassen. Desse to modellane har lenke i polert og børsta stål, med ein butterfly-lås. Ei ekstra lær- eller stoffrem er også inkludert. Ønskjer du spesialutgåva i titanium kjem den med ei NATO-reim av #tide ocean material® basert på plast henta opp frå havet. Denne utgåva er også med i Sea Turtle Conservancy der ein del av pengane går til å redde og beskytte sjøskilpadder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *